Szomorú, hogy 2022-ben a társadalom nagyobb részének el kell elviselni, el kell szenvedni  azt amit egy sokkal kisebb réteg rákényszerít.

Ez a felhívás ahhoz a sokkal nagyobb létszámú tömeghez szól, akik a pártokrácia ( azaz a pártok egyeduralma) ellen küzdő civilek sokasága.

Kevesen tudják, de a magyar szavazásra jogosult állampolgárok több mint 85%-a nem tagja egyetlen politikai pártnak sem és nem is kötődik szorosan azokhoz, maximum a munkájából adódóan kénytelen elviselni, hogy valamelyik párt alkalmazottja, seggnyalója vagy lekötelezettje a munkadója!

Ebből fakadóan szinte felfoghatatlan az a helyzet, ahogy élünk, ahogy szavazunk, ahogy eltűrjük a mindenkori pártpolitikai elit hatalmi ámokfutásait.

Nyíltan a szemünkbe hazudhatnak, teljesen ellentmondásos dolgokat kommunikálhatnak, embertelen dolgokra kényszeríthetnek bennünket és mi a nagyon, nagy civil többség eltűrjük ezt. Rendre elmegyünk és megválasszuk valamelyik pártot (pártokat) a „képviseletünkre”.

Aztán mikor kiderül, hogy újra és újra hazudtak nekünk, kihasználják, felhasználják a maguk hatalmi, pénzcentrikus világuk fenntartásához a civil többséget, mi mit teszünk?

Elmegyünk és újra és újra megválasszuk őket?!

Senkit nem zavar (???), hogy olyan alaptörvényünk, olyan választási törvényünk van, hogy a civilek nem, csakis pártok állíthatnak listát országgyűlési választásokon.

Sőt ezek szerint az sem zavar bennünket, hogy azt a jogunkat is elvették, hogy népszavazást kezdeményezhessen bárki azzal kapcsolatban, hogy ez a törvény megváltozzon. Magyarul nem kezdeményezhet senki népszavazást a választási törvény módosításával kapcsolatban! Tehát ezért van az, hogy mindig és mindig csak pártok állíthatnak listát, mi a nagy többség a civil szféra nem!

Szóval ennek a FELHÍVÁSNAK a legfontosabb eleme az, hogy megváltoztassuk ezt, tegyünk ellene.

Nyilván most sokan felteszik a kérdést, hogy lehet ez ellen törvényesen tenni bármit is ?

Nos, egy ami biztos, hogy nem holmi tüntetésekkel, nevetséges létszámú utcai jelenléttel, hiszen az elmúlt évtizedek jól bizonyították semmire sem megy vele a társadalom nagyobb része, továbbra is az egész kis létszámú politikai elit nevet a markába és éli vidáman szinte kivétel nélkül a gazdag, hatalmi életét! ( Tisztelet a kivételnek, de az nagyon kevés!)

Az egyetlen megoldás az, hogy végre tényleg a kezébe vegye a nemzet a sorsát, kezünkbe vegyük a gyerekeink, unokáink jövőjének alakítását úgy, hogy a parlamentben valódi képviselők üljenek, a törvényeket a nép gyermekei hozzák, ne pedig hatalmi mámorban élő dús gazdag párt politikusok!!!

Ehhez bizony nem csak mesélni és mondani kell, hogy fogjunk össze, álljunk fel a fotelből, hanem meg is kell tenni, valakinek az élére kell állni annak a NEMZETMENTŐ MUNKÁNAK  amit már rég meg kellett volna tennie a magyar népnek, a civil pártpolitikusoktól mentes társadalomnak!

El kell kezdeni kommunikálni a civileknek egymás közt és folyamatosan növelni kell azon civil szerveződések létszámát akik felismerve végre a helyzet komolyságát, valóban össze tudnak fogni és kitudják törvényes keretek közt kényszeríteni, akár polgári engedetlenségek sorával azt, hogy megváltozzanak azok a törvények, melyek a nagy többség akarata ellenére bebetonozzák a megélhetési pártpolitikusokat.

Egyesületünk megtette már az első lépéseket, több egyesülettel, civil szerveződéssel való tárgyalássorozat után úgy döntöttünk, hogy FEHÍVÁST INTÉZÜNK MINDENKIHEZ!!!

A felhívás lényege, hogy 2024-ig az egyszerre tartandó EP és önkormányzati választásokig, alakuljon ki egy nagy létszámú pártokráciától független civil összefogás!

A legfontosabb feladat, hogy hiteles információval lássuk el a társadalom azon részét akik egyetértenek velünk abban, hogy a parlamentben is képviselhessenek bennünket valódi pártoktól független képviselők, egyszerű civilek és képzett, pártpolitikusoktól mentes szakemberek! (Sajnos totálisan le lett már  járatva a „független képviselő” szó is, hiszen nagyon, nagyon kevés kivétellel a „független” szó mögött bizony egy párt támogatása van!!!)

Ehhez elengedhetetlen a kapcsolatfelvétel minden érdeklődővel.

Mi készen állunk arra, hogy fogadjuk a magánemberek, egyesületek, civil közösségek jelentkezését és koordináljuk azt.

Vegyük mi civilek a saját kezünkbe a sorsunkat, mi akik közül nagyon sokan, nagyon sok pártban csalódtunk már, keressük egymást, induljunk el egy érdekközpontú pártpolitika mentes civil úton!

Velünk az alábbi elérhetőségeken lehet kapcsolatba lépni:

https://www.nre.hu

https://www.facebook.com/nre.hu

info@nre.hu

+36 30 371 5309

+36 20 383 8000