Előre szólunk!!!…..Tisztelet a kivételnek!!!

Mert vannak sokan akik tiszta szívből, sok áldozattal végzik állatmentő, állatvédő munkájukat, DE ŐK VANNAK SOKKAL, SOKKAL KEVESEBBEN!

Miért is? Egyszerű a válasz, mert ez is nagyrészt az érdekközpontú pártpolitikusok színtere lett, mert ezzel a témával nagyot lehet hasítani, a cukiskodás mindig jól hozott nekik a konyhára. Nincs olyan kampány ahol az állatokat, állatvédelmet ne használnák, ne vetnék  be, de a választások után szinte mindig parkoló pályán pihentetik.

A következő kampányig nem látni őket a menhelyek, állatkertek, állatorvosi rendelők közelében sem.

Nem teljesen reprezentatív, de sok mindent eláruló felmérést végzett az egyesületünk, egyetlen kérdésben.

Ön szerint milyen területen és mivel foglalkoznak a magyar állatvédelmi csoportok, egyesületek?

Nos 87 % szerint kutyákkal, macskákkal, menhelyekkel és állatkínzással (szintén kutya, macska van a közponba helyezve)

Szinte senki nem említett más állatot, más területet?!

Szeretnénk bemutatni három olyan területet ahol hatalmas problémák, hiányosságok vannak és bizony az „állatvédők” nagy része  sem foglalkozik vele és az átlagemberek többségének az ingerküszöbét sem éri el.

Az első a cirkuszok világa!

Nagyon kevés embernek jut el a tudatáig amikor megveszi a cirkusz jegyet a családnak, hogy a cirkuszi vándor sátorok mellett pár négyzetméteren gyalázatosan tartott (…és szállított) és mondjuk ki őszintén nagyon nagy százalékban kínzással betanított, a világ minden tájáról származó állatok mennyit szenvednek egész életükben!

Ugye mennyire nem központi téma az állatvédők, állatmentők nagy többségénél???

Hatalmas számú állatot érint ez a probléma világszerte, de szerencsére már sok országban törvénykezési szinten is komolyan foglalkoznak vele….mi sajnos nem tartozunk közéjük!

A második az állatkertek világa!

Szintén hasonló a helyzet, viszont itt is ki kell emelni tisztelet a kivételnek.

Főleg a magán vadasparkok nem tartoznak az érintettek közé.

Sok jó érzésű állatbarát üzemeltet olyan vadasparkot ahol méltó körülmények között élnek az állatok. A mi környezetünkben élő állatok!!! Nem pupu tevék, jeges medvék stb.

De térjünk vissza azokhoz az állatkertekhez amiből sajnos a több van.

Nem fogadhatja el egy állatszerető ember, sehol a világon, hogy egy olyan klímájú helyen tartanak élethossz, bemutatás, profit szerzés céljából állatokat, ahol szenvedés nekik az élet.

Hogyan gondolhatjuk, hogy egy dél-amerikai, vagy dél-afrikai, ázsiai állat szenvedés nélkül éli le az életét egy budapesti, veszprémi állatkertben pár négyzetméteren.

Hiába probálnak meg megfelelő körülményeket kialakítani, ez lehetetlen!

Ezek az állatok nem kifutókra, nem kis barlangokra, tavacskákra, kerítésre és napi több ezer látógatóra vágynak. A valódi életterüktől olyan szinten távol vannak minden tekintetben, hogy ez nekik bizony szenvedés.

Erre az egyetlen megoldás az lenne, hogy a nem  Közép-Európában (  Kárpát-medencében ) őshonos állatokat filmeken, előadásokon mutatnák be a látogatóknak, gyerekeknek.

A harmadik terület a haszonállat tartás, szállítás!

Nos ezzel a területtel aztán tényleg nagyon kevesen foglalkoznak, pedig súlyosan érintett az állatkínzás szempontjából.

Itt is komoly törvényi szabályozás van, de szinte sosem hallunk arról, hogy valakit nagy összegű pénzbírságra, vagy letöltendő börtönre itéltek volna, mert súlyos állatkínzást követ el a következőkkel pl.

Országszerte sokan szedték meg magukat a földek privatizációjakor, ezt megfejelve jó kis pénzeket húztak le az államról ridegtartás címszó alatt.

Aztán a megvásárolt szürkemarhát, juhot, kecskét egész egyszerűen körbe kerítették több hektáron és magára hagyták. Sok hozzá nem értő, magát gazdának nevező így tehet a mai napig is büntetlenül. Szerencsére ők vannak kevesebben, de akárhányan is vannak az egy is sok!!!

Folytassuk a sort a háznál folyó haszonállat tartással.

Ez amolyan „belügynek”, magánügynek számít. A szomszéd sem mer lépni, szólni, mert hát nem illik beleszólni a szomszéd dolgaiba.

Pedig rengeteg helyen sem az önkormányzat, sem az állatvédők nem tesznek semmit a szörnyebbnél, szörnyebb állattartási körülmények ellen.

Ez is sok tízezer állatot érint.

A haszonállat szállítás viszont kijelenthető, hogy a legszomorúbb terület az állatok szenvedései szempontjából, annak ellenére, hogy ez is törvényileg szigorúan szabályozott, nagyon ritkán büntetik meg az élő állat szállítokat, feldolgozó üzemeket.

Száz szónak is egy a vége. Van állat és állatvédelmi probléma a cicákon, kutyusokon túl is, van dolgunk bőven.

Kérünk minden jó érzésű állatbarátot csatlakozzon hozzánk.

„Az ember az állatokhoz való viszonya alapján nevezhető vagy nem nevezhető EMBERNEK”

 

Egyesületünk külön állatvédelmi csoportot tervez létrehozni minden területen.

Várunk szakembereket, egyszerű állatbarátokat és tapasztalt állatvédőket is.

Elérhetőségeinket megtalálják a weboldalunkon és fb. oldalunkon.

https://www.nre.hu

www.facebook.com/nre.hu

Kép forrása: Regió játék