Kérem tisztelettel….IGEN !!!….,igen egy olyan téma következik amiért megint lehet megsértődni nagyon sok embernek, pedig nem kellene.

Nem kellene, ellenben nagyon el lehetne gondolkodni a válaszon és a megoldáson!

Ahogy a címben írjuk szégyenteljes sajnos bizonyos generációkban, bizonyos körökben a műveletlenség. Lehet erről nem beszélni, lehet ezt tagadni, de a valóság azt mutatja, hogy messze az Európai átlag alatt van a magyar fiatalok történelmi és általános tudása.

Ami a legszomorúbb, hogy ezt nem szégyellik egyesek, hanem még viccesnek hitt, celebekkel megspékelt „szórakoztató” műsort is készít és ismétel évről évre egy kereskedelmi csatorna.  Ezt műveletlenségi vetélkedőnek hívják??!!

Ennek tömören az a lényege, hogy amit egy átlag 8-10 éves gyerek simán megválaszol, itt 20-30 év közötti idióták nemhogy nem tudják, de annyire primitíven büszkék is a műveletlenségükre, hogy a stúdió celeb vendégei ezt hatalmas ovációval fogadják, jól szórakoznak ezen.

Szomorú, végtelenül szomorú, hogy nem ismeretterjesztő műsor, nem műveltségi vetélkedő, nem történelmi bemutató az érték egy kereskedelmi adónál, hanem a butaság, a totális olvasatlanság.

Nos ki a felelős, hogy ha nem is a többség, de sajnos egyre több „egyed” ebből a korosztályból összekeveri Trianont a triatlonnal, Petőfit gondolja a Himnusz szerzőjének és büszkén ecseteli, hogy ő tudja ki volt Kossuth Lajos?!… Kossuth nyerte meg a második világháborút 56-ban, de a Habsburgok elfogták és kivégezték a Kossuth téren, …..hangzik a válasz.

Ezen a műsorvezető és a meghívott vetélkedő celebek rettentő jól szórakoznak.

SZÉGYEN!

El kell mondani, hogy nem megjátszott a dolog, nem színészek alakítanak, sajnos valós személyek a szereplők és piszok sokan vannak.

Nem csak a műsorban, a való világban is……és jogos a kérdés, ki a felelős ezért.

Magáért a műsorért tudjuk ki, tudjuk kik. A média azon része akik az értéktelenséget képviselik az értékkel, a tudással szemben mindenáron. Nekik csak a nézettség, a reklámból befolyt tízmilliók számítanak.

No de a szereplők égbe kiáltó tudatlanságáért csak a család, csak az iskola, vagy mindkettő felelős???

A válasz nem olyan egyszerű és nem is tudjuk megmondani, de szerintünk mindkettő.

Nem mellékesen jegyezzük meg, hogy rettenetesen büszkék vagyunk a messze többségben lévő fantasztikus magyar ifjakra. Nagyon sok értékes fiatal tanul évről évre szerető családjuk támogatásával és felkészült pedagógusok segítségével. ……de nem szabad engednünk azt, hogy egyre több fiatalnak viszont a bulvár, a celeb világ és az értéktelenség legyen a példa.

A nemzet léte, jelene, jővője  múlik azon kik alkotják. Ha az online világ nem csak modernizációt és nagyobb lehetőséget hozott, hanem elvette egyben az írott betű, a történelmi tudás értékét akkor valami nem jól működik. Akkor baj van, nem kicsi.

Minden jó érzésű nemzetét és családját féltő embernek tenni kell azért, hogy a felnövekvő generációk értéket tanuljanak, értéket lássanak, közösen tennünk kell érte!!!

Mi elkezdtük, tartsanak velünk. Ez is a nemzetmentő munka egy része, szerencsére nagyon sokan szerte a Kárpát- medencében komolyan veszzük ezt.

Hamarosan videó sorozattal jelentkezünk ebben a témában is.

https://www.nre.hu

Megosztásokért hatalmas köszönet!