Elsősorban szeretnénk megköszönni mindenkinek aki az elmúlt időszakban bármivel támogatta az egyesületünket.

Legyen az pénzbeli adomány, tevőleges segítség, vagy nagyon sokan szaktudásukkal, tanácsokkal segítettek.

Alig több mint egy éves az egyesület, ezért sajnos állami támogatásra, pályázati pénzre még egy évig biztos nem számíthatunk.

Ennek ellenére sok évtizedes múlttal és sok, sok pénzzel rendelkező, hasonló tevékenységi körű egyesületek bújhatnak el az NRE mögött!

Ugyanis abból a kevés adományból amit eddig kaptunk és a tagok munkája, pénze által eddig is tettük a dolgunk, bármilyen nehéz mindennapokat élünk.

Három fő vállalásunk közül, a VALÓDI állatvédelem területén állateledel adományokat juttattunk el a rászorult helyekre, valamint több kitett állat befogadásában, megmentésében vettünk részt. A vadgazdálkodás és a haszonállat tartás problémáival is több fórumon megjelentünk, hasznos dolgokat értünk el, főleg a nyilvánosság erejével, szakértők tanácsait szem előtt tartva.

A VALÓDI természetvédelem területén értük el talán a legnagyobb eredményt.

Több videóban, ( szeméttel gyalázatosan elborított erdőkben forgattunk) hívtuk fel a figyelmet arra az elfogadhatatlan állapotra amit a környezetünk szennyezése okán találtunk. Több tonna szemét összeszedésében segítettünk, de meggyőződésünk, hogy a családok és az oktatási intézmények megszólítása révén, elsősorban nem a szemétszedés a cél, hanem az, hogy a szemét ne kerüljön ki a természetbe!!!

Ezzel kapcsolatban egy olyan szemétszedési akcióba kezd hamarosan az egyesületünk, amibe szeretnénk bevonni az óvodásokat, kis iskolásokat és minden gyereket, összefogva az oktatási intézményekkel, szülőkkel.

A hagyományőrzés bizony a legköltségesebb terület, amivel az egyesület foglalkozik.

Sok nemes célt tűztünk ki, de anyagi források híján ezek még csak a fejekben, papíron léteznek.

Megalakulásunkkor elhatároztuk, hogy három ősi sportot ( vívás, lovaglás, íjászat ) azért is fogunk kiemelten támogatni, mert sajnos be kell látni, hogy a szegényebb réteg gyermekeinek ezen sportok űzésére szinte semmi esélyük.

Nagyon drága mulatság ilyen sportkörökbe, egyesületekbe járatni a gyereket.

Szerencsére pár jó ember már jelentkezett akik jártasak ezekben a sportokban és alkalmanként szívesen oktatnák is.

Jelenleg az iskolákkal, oktatási intézményekkel egyeztetünk, hogy hol mikor tudnánk ilyen szakköröket létrehozni.

A köszönet mellett továbbra is szeretnénk kérni mindenkit, hogy lehetőségükhöz mérten segítsék munkánkat. A legkisebb összegű támogatás is reményt adhat egy állatnak tovább élni, vagy esélyt ad az egyesületnek, hogy állami pénzek nélkül is hatékonyan tevékenykedjünk a gyerekeink jövőjének megmentésén és a szegényebb családok gyermekeinek is legyen lehetősége lovagolni tanulni, vagy olyan sikeres ősi sportokat űzni, mint a vívás, íjászat!

E.I.

Bankszámlaszámunk: 10104820-77792500-01005003 Budapest bank

Elérhetőségeink:

https://www.nre.hu

https://www.facebook.com/nre.hu

info@nre.hu