Feltehetik a kérdést, hogy a hagyományőrzéssel, állat és környezetvédelemmel foglalkozó nemzetmentő egyesület miért foglalkozik az üzemanyag árakkal?

Nagyon egyszerű a válasz. Az egész társadalmat súlyosan érintő dolgokkal, eseményekkel kötelességün foglalkozni, hiszen a követőink hiteles információt várnak tőlünk.

Ezen információk felkutatása, továbbadása is a nemzetmentő munka része, nem is akármilyen része.

Felháborító és elfogadhatatlan az a tény, hogy 350-360 ft-os euro mellett az eget verik az üzemanyag árak is, amitől az egy éve meredeken zajló áremelések ugrásszerűen tovább folytatódnak minden szektorban.

Közgazdász szakértők is értetlenül állnak a folyamat előtt, mert hiába az olaj világpiaci árának némi emelkedése, az ország gazdaságát, a lakosság fizető képességét letaglózhatja ez a folyamat.

Mint kérdéseinkre elmondták, nem szabadna engedni ilyen átlag keresetek és átlag nyugdíjak mellett az üzemanyag árakat tovább emelni, sőt csökkenteni kellene, mert félelmetes áremelésekhez fog vezetni az év végéig.

Ennek megállítására egyetlen mód van, az állam beavatkozása az áfa és a jövedéki adó csökkentése terén. Erre lehetőség van, csak az akarat hiányzik.

Tudja e az átlag magyar állampolgár, hogy egy liter üzemanyag ára miből áll?

Úgy gondoljuk nem mindenki, ezért elmondjuk. Több mint 60 %-a az árnak áfa, jövedéki adó, valamint kis és nagyker árrés!!! Tetszenek érteni, több mint fele az árnak adó, plusz az árrések??!!

Sokan emlegetik, hogy hamarosan ki kell menni az embereknek az utcára, mint 1990-ben, a taxis blokád idején.

Bárhogy is lesz, ez a folyamat türhetetlen, az agyon adóztatott társadalom ezt az újabb arculcsapást elviselni nem fogja tudni. Nyílván nem civilek, hanem pártpolitikusok ülnek a Tisztelt Házban, tehát az ő feladatuk, felelősségük lenne tenni azért, hogy a kormány csökkentse az üzemanyagokat terhelő adókat (is).

Ehelyett a kormánypárt milliárdokat szór szét hetek óta a vadászkiállításra, az ellenzék meg milliárdokat szór el az előválasztásnak nevezett bohóckodásukra.

Nem törödve, velünk, az X-ekkel, a szavazó polgárokkal.

2022-ben emlékezni kell ezekre az állítólag minket képviselő pártpolitikusokra és nem szabad feladnunk a harcunkat egy pillanatra sem, hogy a civil szféra minél nagyobb számban bekerüljön a törvényhozásba.

Nem számít hány évbe telik, de ki kell kényszerítenünk, hogy a civil szerveződéseknek joga legyen ahhoz mint a pártoknak.

Magunkat kell megvédeni, ők sosem fognak minket. Az üzemanyag és élelmiszer árak eközben az egekig nőnek, a jó Isten tudja mekkora elszegényedést okozva, az amúgy is kettészakadt társadalmunkban.

Kövessenek bennünket, mondják el véleményüket.

https://www.nre.hu

https://www.facebook.com/nre.hu

Bankszámlaszámunk: 10104820-77792500-01005003 Budapest bank

Kép forrása: Portfolio.hu