Bizonyára kevesen tudják, hogy a jelenleg érvényben lévő állatvédelmi törvény nem éppen elrettentő az állatkínzóknak, orvvadászoknak, állatviadal szervezőknek stb.

Sokat módosítottak rajta az elmúlt években, papíron komolyabb büntetési tételek is születtek, da a gyakorlatban nagyon ritkán használják azokat, méltatlanul kevés a letöltendő börtön büntetés kiszabása.

De a jó érzésű állatbarát jogosan háborodik fel a követlező jogszabályon is.

Tudod e, hogy egy állatviadal szervezéséért, ha ott fogadást is szerveznek, kötnek a maximálisan kiszabható büntetési tétel 3 évig terjedő is lehet.

Ha viszont  az elkövetési magatartások kifejtése, azaz a gerinces állat megszerzése, tartása, tenyésztése, kiképzése, idomítása vagy forgalmazása, állatviadal céljából történő felhasználása végett történik és az állatviadal meg is történik (ahol sok esetben vagy elpusztul az állat, vagy eszméletlen kínokat elszenvedve maradandó sérüléseket szenved), nos akkor csak 2 évig terjedő a kiszabható maximális büntetés.

Azaz, a fogadás szervezését, magát a fogadást jobban büntetik mint az állatkínzást!!!

Nos ezért is harcolnunk kell, hogy a törvényeket ne csak szigorítsák, hanem használják is. Magyarul ki kell követelni, hogy a súlyos állatkínzásokért minden esetben letöltendő börtön büntetés járjon!