A nemzetmentő munkának az egyik legfontosabb, ha nem a legfontosabb alappillére a valódi, értékes hagyományőrzés. Miért is nagy a felelősségünk?

Többek között azért, hogy ez ne váljon üzleti tevékenységgé, hiteles és valódi értékeket adjunk tovább és a lehető legtöbb kulturális, történelmi és épített értéket megmentsük, valamint, hogy az egészet pártpolitika mentesen tegyük!

 

Egy kis részlet az egyesület alapszabályából, hogy is képzeljük támogatni ezt a fontos területet.

„1/1 HAGYOMÁNYŐRZÉS: A rendkívül gazdag magyar hagyományok kulturális értékeinek
feltárása, megőrzése, megismertetése az ifjúsággal, felnövekvő nemzedékkel is. A világ
összmagyarsága felé közvetíteni azt a fontos feladatot, hogy több ezer éves történelmünk és az abból fakadó felbecsülhetetlen hagyományaink megóvása, annak tovább adása mindennél fontosabb.”

Már több hagyományőrző civil szervezettel, egyesülettel felvettük a kapcsolatot, hamarosan szeretnénk képi formában is bemutatni párat, igyekszünk több videót is készíteni velük.

Célunk az, hogy minél több emberrel megismertessük ezeket a csoportokat, szerveződéseket, mert sajnos nagyon kevesen és keveset tudnak róluk.

Természetesen mi is azon vagyunk, hogy saját hagyományőrző csoportot hozzunk létre, kicsit másképp, kicsit más felfogásban. Szintén az alapszabályunkból kis részlet, mely területeket tartjuk mi méltatlanul kissé elfeledettnek.

„1/2 SPORT: Ősi magyar sportok megismertetése, gyakorlása, és minél szélesebb körben való bemutatása.
Akár az iskolai oktatásba való beintegrálása. Tömegsporttá tétele lehetőségeink szerint olyan ősi sportoknak, mint a lovászat, íjászat, vívás stb. Szoros együttműködés kiépítése az ilyen jellegű civil szerveződésekkel, rendezvények, fórumok, bemutatók szervezése, tartása.
1/3 GYÓGYÍTÁS ÉS EGÉSZSÉGMEGŐRZÉS: A gyógynövénytermesztés és feldolgozás
lehetőségeinek kiaknázása..Az ősi gyógyító tevékenységekből kiindulva a vízgyógyászat,
iszappakolás, agyagterápia, színterápia, köpölyözés,csontkovácsolás,lóterápia, ásványokkal való gyógyítás, gyógynövény terápia, gyógyító étkek alkalmazása.
1/4 IFJÚSÁG NEVELÉS, IFJÚSÁG VÉDELEM: A gyermekek, és tinédzserek szabadidejének értelmes, hasznos elöltésének népszerűsítése, lehetőségeinek megteremtése. Ez alatt értünk minden olyan előadást,bemutatót ami tudás alapú és hagyományaink tiszteletén alapszik.
Programok, táborok szervezése, az ifjúság értékrendjének pozitív befolyásolása. A fegyelem és rend megtanítása, értékteremtő hatásának átadása. Az írott betű értékének visszaadása, könyvek osztása.”

Ebből fakadóan nagy szeretettel várjuk olyan egyesületek, csoportok jelentkezését, akik hasonló területeken tevékenykednek. Szívesen segítünk másoknak és szívesen tanulunk másoktól, a lényeg az ÉRTÉKES ÉS VALÓDI HAGYOMÁNYŐRZÉS, összefogva, közösen!!!

Hamarosan jelentkezünk a videókkal, kövessenek bennünket továbbra is.

Kép forrása: Felvidék.ma

Honlapunk

Youtube Csatornánk

Facebook oldalunk

Instagram oldalunk