Évek óta tart a multik egyeduralma az élelmiszer piacon, de ezzel egyidőben egyre erősebben kongatják a vészharangot a racionálisan gondolkodó, nyitott szemmel járó vásárlók.

Egyre több helyen kap nyilvánosságot az a gyalázatos folyamat ami gátlástalanul tömi belénk a multikon keresztül a sokszor mérgezett, műanyag élelmiszereket.

Kemény szavaknak tünhetnének ezek, ha nem lennének 100%-ig igazak.

Nézzünk pár példát. A multik nagy többségében forgalmazott tejtermékek nagy többsége soha nem „látott” valódi tejet, maximum tejsavót és ipari fehérjéket, valamint adalék anyagokat.

Egy svéd kutatás nemrég arra a megállapításra jutott, hogy ha a világon mindenhol valódi eper tartalommal hirdetett epres joghurtok, tej és egyéb készítmények ( befőttek, szirupok, szörpök, lekvárok, üdítők amelyekre az van írva, hogy 100%  eper tartalom )  tényleg valódi epret tartalmaznának az egész bolygó felülete is kevés lenne az eper megtermeléséhez?!

Bármely multiban megtalálhatóak a 100% -os (???) gyümölcslevek.

Legyenek kedvesek leemelni ezeket a dobozokat és ha meglátják akkor olvassák el a szinte olvashatatlan apró betűt ahol viszont az összetételnél már az áll, hogy 45-50-60 stb % a gyümölcs tartalma.

Tegyük fel a kérdést akkor, hogy is engedhetik ezt a sok milliárd liter löttyöt 100%-os gyümölcsléként árulni?…..engedik!

Hosszan sorolhatnánk még miért is nyiladoznak az elmék, miért is ébredeznek oly sokan, de nem tesszük ehelyett inkább segítünk, hogy még több ember gondolja át mit és hol vásárol.

Szerencsére sorban nyílnak az őstermelői piacok, egyre több kistermelő árulja már a saját maga által előállított termékét, egyre több magángazdaságból lehet beszerezni egészséges, tej és húskészítményeket, tojást, zöldséget, gyümölcsöt.

DE…és itt van ez a nagy DE! Nagyon kevesen tudják ezeknek a helyeknek az elérhetőségét.

Mi most ezen azzal szeretnénk változtatni, hogy felületeinken segítünk.

Segítünk nyilvánosságra hozni azon helyeket ahol hozzájuthatunk a magyar termékekhez.

Annyit kell Önöknek tenni, vásárlóknak, kis és őstermelőknek egyaránt, hogy üzenetben, elérhetőségeinken küldjék el nekünk az Önök által már jól ismert lehetőségek címét, mi pedig nyilvánosan közzé tesszük!

Ennek az oldalnak az egyik szerkesztője lepődött meg a minap a legjobban, hogy a lakhelyétől mindössze 20 km-es körben három olyan kis és őstermelő gazdaság működik évek óta amiről fogalma sem volt. Itt házi készítésű élelmiszereket, házi tyúkot, nyúlat, csirkét illetve minden fajta tejterméket, tojást, zöldséget, gyümölcsöt lehet kapni elérhető áron.

Nem mellékesen ezek vegyszermentesek, egészséges környezetben egészséges gabonával etetik a jószágot és a keservesen megkeresett pénzünkkel nem külföldi milliárdos multik zsebét tömjük, hanem a magyar dolgos embernek segítünk megélni!

Száz szónak is egy a vége vegyük a magyar termékeket, vegyük a hazait!!!

Képünkön egy Veszprém megyei, hajmáskéri szimpatizánsunk, egy kistermelő hölgy (és a termékei)  látható aki szintén saját maga készíti, árulja a szörpjeit, lekvárjait.

A facebook oldalunkon indítunk egy csoportot majd ahol az elérhetőségeket megtalálják, kövessenek bennünket ott is.

https://www.facebook.com/nre.hu